Visserslatijn

Handboek voor nieuwe evangelisatie

We moeten stoppen met 'het evangelie verkondigen'! Want er zijn twee dingen mis daarbij. 1. het evangelie en 2. het verkondigen.

Wat er mis is met 'het evangelie' is dat dat een woord is wat volstrekt in onbruik geraakt is. Het wordt alleen in kerken gebruikt. Zo communiceren wij: in onbegrijpelijke taal!

Wat er mis is met 'verkondigen' is dat het 1-richtingsverkeer is. We nemen onze preek-cultuur mee de straat op. Dat werkt niet meer. Het moet anders.

Visserslatijn vertelt hoe...

INMIDDELS MEER DAN 10.000 exemplaren verkocht!

Als je het boek gelezen hebt, dan kan je hieronder je reactie erop geven.

 


Geef hier een reactie:
Naam:  
Titel:  
Reactie:  
     
   


26-4-2006 22:48:45, door Esther
Visserslatijn
Veel tips uitgehaald. "Eerst het indrinken van Gods Woord en dan pas het uitdelen", gaf rust, duidelijkheid en zekerheid.

Dank je.

10-5-2005 18:10:54, door Bernhard
Visserslatijn
2 jaar geleden heb ik voor alle leden van een evangelisatieteam Visserslatijn gekocht. Ik kan je meedelen dat het insloeg als een bom.. Waarom?

Het boek beschrijft zo duidelijk dat evangelisatie meer is dan een opdracht. Het gaat oa. over je bewogenheid over de mensen die Jezus niet kennen. Ben je daar niet oprecht verdrietig over, ben je dan wel klaar om mensen dichter bij God te brengen. Deze en andere onderwerpen en praktische adviezen hebben ons onwijs geholpen. Oftewel een absolute aanrader voor iedereen (die met georganiseerde evangelisatie aan de slag gaat).

11-12-2004 18:39:07, door Mathijs Schaap
VissersLatijn Rulez
"VissersLatijn" las ik zelf voor het eerst in 2000. Ik las het in 1 keer uit. Het zette voor mij een hoop op de juiste plek, en dat bleef het doen. Simpelweg omdat ik er nieuwe dingen in BLEEF ontdekken.

Zelf pas ik ondertussen de visie toe in de tienerclub van onze kerk, en het werkt gewoonweg het beste. "VissersLatijn" is een visie; evangelisatie is er een invulling van. Daarom is "VissersLatijn" niet alleen geschikt voor evangelisatie, maar zou een basis moeten zijn voor iedere vorm van christelijk werk waarbij mensen bereikt dienen te worden.

VissersLatijn is voor velen een geweldig boek, maar diezelfde mensen doen er niets mee. Simpelweg omdat ze (nog) niet inzien dat ze deze visie zich eigen moeten maken als een tweede natuur; dan gaat t gewoon vanzelf ;-)
© 2001 - 2024 CMS: 123CMS.nl,  datum laatste wijziging: 26-9-2005 °